Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. március 7.

A házasság is alá van rendelve Isten szövetségének. Nagyot hibáznak mindazok a hívők, akik a házasságot úgy gondolják, hogy ők meghatározhatják az alapszabályokat. Akkor tudja az ember védelemben érezni házasságát, hogyha az Újszövetség korszakát megérti, majd alárendeli a házasságát, és minden olyan tevékenységét, amely ezzel kapcsolatos. A szövetségi szituációban bőségesen lehet venni a kegyelmeket, mert az újszövetség lényegi eleme a ’heszed’, ami hb. kedveltséget, gondoskodást és jóakaratot jelent. De ez feladatot, célokat, munkát jelent. Különösen az, hogy elkezdjük a családodat integrálni az Istennek szövetségi védelmébe. Nem egy kis csorda jelzi majd a királyság megnyilvánulásait, hanem egy különleges nép. A tanítás első része a szövetség fundamentumairól szól, a második része gyakorlati tanácsokkal inspirál.

 

Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. március 7.

Sok keresztény család nem helyez hangsúlyt a spirituális egység kialakítására, ezért a mennyei házasság mintája nem valósul meg életükben. A mennyei növekedéséhez le kell rombolni (un. kreatív rombolás) az istentelen gondolkozási struktúrákat. Családjainkat Isten elismerése jegyéül előre elkészített kedvezéssel, elismerésekkel és ajándékokkal halmozta el. Általában a mentalitásunk házasságunkban ellentétes arról, amit Ő rólunk gondolt és mondott. Az Úsz.-ben minden beteljesedett, amelyet Isten megígért Ábrahámnak. Magában foglalja az Úsz. az Ósz. összes áldásait is. Isten így gondolkodik: Én leszek aki gondoskodom, megvédelmezem, felemelem és megőrzöm a gyermekeidet.

 

 

Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. március 22.

Isten azt mondta az első családnak, hogy „uralkodjanak” küldetésükként. Ádám tudta, hogy mire képes és ismerte spirituális lehetőségeit. Édenben csak kijelentés általi tudományból működött az első család. A hit visszavisz oda, ahol meglátod, kivé válhatsz, és mit érhetsz el. Isten elvezet minket olyan helyzetekbe, amelyekről természetes szinten azt gondoljuk, hogy nem tudjuk megoldani. Aztán hirtelen a kapott győzelmen keresztül meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak. Mert a mi képességünk nem intelligenciánkban van, hanem Istenben. Atyánk kegyelméből olyat tud tenni értünk, amire neki joga és egyben képessége is megvan.

 

 

 

1. rész

2. rész

Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. március 28.

Éva Ádám segítőjéül rendeltetett az uralkodásra, de elveszítették megbízatásukat. Isten királyságában lehetséges, hogy vetsz, majd hatványozottan aratsz. Jézus azt mondta, hogy „a mag” (kijelentés alapú ismeret) mindig mennyei tartalmú valóságokat hoz létre. Az ellenség azért állt fel a „kapukban”, hogy visszatartsa a családok aratásait. A családi „kapukban” dől el harcunk. Mit jelent a kapu? A hatalmunkat. De Isten szövetségi esküvel ígérte Ábrahámnak, hogy a „kapukban” nem lesznek képesek visszatartani bennünket, sőt a visszaigénylések és áldások átvétele lesz. Ábrahámmal alvás közben kötött szövetséget Isten, jelezve ezzel, hogy Ő a garancia, nem érdemeink. „A te magod örökség szerint fogja bírni az ő ellenségeinek kapuját” 1.Móz.22:15-18.

 

 

1. rész

2. rész