Dátum: 2017. november 4. Helyszín: Aratás Gyülekezet

 

20171104Isten reménysége bizonyos mennyei javakra, vagy dolgokra való aktív, készséges várakozás. Voltaképpen a hit másik oldala. Ha van remény (transzcendens) akkor van hit. Ha nem ragadom meg a kész reményt, akkor nem lesz eredményem. Sajnos keresztények között is viszonylag ritka az arra való nyitottság, hogy kapjunk valamit Istentől. Szentírás visszavezet bennünket a teremtés előtti örökkévalóságba. Minden, ami Istenből jön, szeretetéből fakad. Isten feltétlen, örök, végtelen szeretete az emberi élet minden reményvesztettségéből ki tud emelni. Hit-remény-szeretet Isten kegyelmi ajándéka gyermekei számára. Az Ő örökkévaló kegyelmi megnyilvánulása fontosságunkat is kifejezi, ezért kimeríthetetlen a reménysége. Semmit sem tehetek hozzá, soha el nem veszíthetem és a Sátán sem fér hozzá, mert örökké jelentős vagyok. Az emberiség bizalma és reménysége nem abban a kompetenciánkban van, hogy tökéletesen tudnak teljesíteni, hanem Isten jellemében van. A hívők reménye nem a saját képességeikben vagy vágyaikban lakozik, hanem Isten jellemében és ígéreteiben. Mert az Ő megbízhatósága: az Ő hűsege és az Ő ígéretei! Előre elkészített és kimeríthetetlen remény vár ránk.

 

 

 

 

Dátum: 2017. november 11. Helyszín: Aatás Gyülekezt

20171111Cseréld le a vallásodat, túltanult vallási szabályaidat Jézus Krisztusra és lesz reményed. A reménykedő hit forradalmat hoz szellemi életünkben. Kétfajta reménykedő hit van: nyugvó és áramló. Reményteli dolgok állhatatossággal jönnek létre, mert a tűrés jutalmat hoz, s ez sokkal nagyobb, mint a fájdalom, ami megelőzi a sikert. Szentírás alapján reménykedsz-e valamiben? Reménykedsz-e a nem látott dolgokban? Reménységünket Krisztusban jelentette ki az Atya. Krisztus reményben születtünk, ajándékként kaptuk és a mennyben félre van téve részünkre. Anélkül vehetjük birtokba, hogy kiérdemeltük volna. Az elrejtett reményünk - szellemi állapotunk vonatkozásában - hitelesebb Isten előtt, mint mindennapi nyilvános hitéletünk. Reménységünk Isten ígéreteiben van. Amilyen az ember reménye, olyan az ember maga is. Aki az Istenben reménykedik, kegyelem veszi azt körül. Várom a reményem tárgya mögötti mennyei áldást, de nem, mint saját erőfeszítéseim eredményét, hanem mint Isten ingyen ajándékát. Az isteni ígéret keltette remény jelen van legbelsőbb gondolatainkban, viselkedésünkben és érzéseinkben. Istenbe vetett bizalom képes az elvárt jó dolgokat valóságba hozni.

 

Dátum: 2017. november 18. Helyszín: Aratás Gyülekezet

20171118A hit ad valóságot annak, amiben reménykedsz. Ez már létezik a szellemi valóságban, de a te hited adja meg ennek személyességét. A hit tehát a reménység irrealitásainak megragadása, és azoknak a realitás területére való átvitele. A remény lehet teszt, lehet jövőre vonatkozó cél, lehet emberi várakozás és isteni jövőkép. A hívők reménye nem a saját képességeikben van, hanem Isten jellemében és ígéreteiben. Az Ő megbízhatósága az Ő hűsége, az Ő igéretei! Önmagában isteni reménység nem ad semmit, csak hit és reménységgel együtt tudsz megkapni szellemi dolgokat. Sehol nem olvassuk az Ú.Sz.-ben, hogy Isten meghallgatja, a reménység imádságát vagy arra buzdítana, hogy csak reménykedjünk. Hitünk alapja a remény. Mi Istenben és ígéreteiben hiszünk, nem a könyvben, nem a hitben, nem a reménységben. A reménynek nincs semmilyen produktivitása önmagában. Hited az, ami valóságot ad életedben a reménynek. A remény önmagában: nem belőlem jön létre, nem indítja fel Istent tettre, nem teszi megtörténté a remény tárgyát.

 

 

 

Dátum: 2017. november 25. Helyszín: Aratás Gyülekezet

20171125Nincs gyors és kényelmes siker Isten kegyelme által. Hogyan állítja akkor Isten helyre a gyülekezetet az eredetihez? Nézz bele Isten szabadságának tükrébe. Ami törvényszerűség is egyben. Isten nem fog belenézni a TE tükrödbe. Amikor belenézel az Ő tükrébe, akkor megtanítja neked, hogyan kell a reménykedő hit által reformálni szellemi életedet. Isten minden reménye elérhető számodra, mert félre van téve. Remény tartalmazza a „dolgokat” de hit által kell meglátnod és a szeretet motivációjával lesz maradandó. Isten hite, reménye és szeretete több mint egy érzés. Ne próbáld kiérdemelni. Ne felejtsd el, nincs egyetlen dolog sem, amit a reménykedő hit ne tudna kezelni. Engedd meg Istennek, hogy harcoljon érted. Ne állj Isten és Góliátod közé. Nem létezik olyan szív, ami egyszerre képes arra, hogy figyeljen a rossz dolgokra, elmélkedjen a rossz dolgokon és közben meg higgyen is. Ilyen nem történhet. Ami a szívben történik belül, az a legfontosabb. „Mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek értetek testvéreim, mint ahogy méltó is ezt tennünk, mert hitetek olyan nagyon növekszik és az egymás iránt való szeretetetek mindegyikőtökben annyira sokasodik.” 2Thess 1:3

 

 

 

1. rész:

2. rész: