20230826

 

 

A szombat (nyugalom) tartalmának jelentése, a munkától való megszűnés, a békesség napja. Ezen felül Isten megosztja a javait és szent karakterét a szombati nap által. Tehát ez a szombat vagy szombat igazsága, törvénye, ami a megpihenés és Istenre találás ünnepnapja. A szombat az idő és az örökkévalóság metszéspontja szellemünk által. Jézus Krisztus az atyától tanítva életszerűen közelítette meg a szombattal kapcsolatos összetűzést. Felhívja a figyelmet arra, hogy ennek a napnak célját félreértették, elidegenedett az isteni feladattól. Jézus Krisztusnak eleve a természetfeletti élet felé kellett vezetnie az embereket.

 

 

 

 

 

 

20230909

 Van vetőmag a földedben? Az életedben bekövetkező minden fejlődés az elmédben, mentális képed fejlődésével kezdődik. A belső képek befolyásolják az érzelmeidet, a viselkedésedet, az attitűdödet, sőt még azt is, ahogy mások reagálnak rád. Van vetőmag a földben? Miközben a betakarításra vársz, értsd meg, hogy az ültetés folyamata nagyban függ az öntözéstől és az időzítéstől. Szeretnénk azonnal látni munkánk gyümölcsét, de az élet legnagyobb dolgaihoz idő kell. A magok lefelé, majd felfelé nőnek. Amíg a magod nem lesz mentes a gonosz jelenlététől, de az ellenség nem tudja megakadályozni azt, amit Isten megáldott. Tarts ki még egy kicsit - az aratási időszakodhoz közeledsz, és hinned kell abban, hogy az időzítés Isten kezében van!

 

 

 

 

 

 

 

20230916Ahogyan ellentét van a Mózes által adott törvény és Jézus által adott kegyelem között, úgy az erőlködés általi Istenkeresés és a pihenés között is ellentét van. Isten csak akkor dolgozik értünk, ha meg akarunk nyugodni Ő benne. A stressz és az aggodalom annak a jele lehet, hogy még mindig erőlködünk. A szellemi-lelki nyugalom definíciója az, ha elhisszük, Jézus rendelkezésünkre bocsátotta a békességünk belső gyógyító erejét.

 

 

 

 

 

 

 

 20230923A pihenés nem tétlenséget jelent. Isten szándéka szerinti pihenés azt jelenti, hogy bizalommal félreteszünk minden aggodalmat vagy szorongást. Ha világi mércével mérve próbálunk sikeresnek lenni, az mindig megfog terhelni minket. Ez a világ terhe. Krisztus a mi szombatunk és a mi pihenésünk. Az Ő jelenlétébe való belépés pihenést ad nekünk a fáradozásainktól, ugyanúgy, ahogyan Isten pihen az övétől. Nekünk azon kell fáradoznunk, hogy belépjünk ebbe a nyugalomba, nem szabad hitetlenségbe esnünk ezen a ponton. Megéri az odaszánást, erőfeszítést.

 

 

 

 

 

 

 

 20230930

A szíved nem csak visszafelé, hanem előre is képes látni! A kultúrák időnként olyan mélyreható és tartós változásokon mennek át, amelyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Ma már látjuk, hogy a jövő bizar és kilátástalannak tűnik. Felismerjük azt is, hogy eddigi megküzdési módszereink az egészséges, boldog élet biztosítására már nem mindig működnek. Óriási kihívást jelent a kereszténységnek, hogy reményteljesnek és felkészültnek érezzük magunkat. Sőt optimistán tekintsünk a jövőbe, miközben lehetetlennek tűnik megjósolni, milyen lesz a következő világ. Jézus Krisztus szerint Isten Szelleme átlagon felüli képességgel mutatja meg azokat a jövőbeni eseményeket, amelyeket a legtöbben még csak felfogni sem tudunk.

 

 

 

 

 

 

 

1. oldal / 3