20190504

2019.05.04. Aratás gyülekezete

Hit által élni azt jelenti, hogy mindennap használod a hitedet a kegyelemért. A kegyelem mindig édes. Rajtunk áll, hogy fejlesszük-e hitünket. Édenben Ádámék hit atmoszférájában éltek, de a bűn leblokkolta bennük hitük képességeit. Amikor Isten pusztába vezette népét vagy elvitte a tanítványokat a másik partra, nem csak az volt a cél, hogy hitük legyen, hanem az is, hogy a hitük előrehaladjon. Az, hogy ellenállásba ütköztek és csatákat vívtak, nem azt jelentette nem volt hitük vagy nem Isten akaratában voltak. Ugyan így Nálunk sem. Igen, az Ő akarata a szabadulásod minden szituációban, de neked kell megtörténtté tenni! Csatáid elején és közepén ki kell jelentened, hogy nem adod fel! Izraelnek a pusztában volt evangéliuma, de nem párosították hittel. Ekkor 40 év keserűség, feladás és félelem jött rájuk. A félelem és keserűség egy szellem is lehet. A félelem és keserűség szelleme gyakran azért van kiküldve, hogy leállítsa előre haladásodat. Ahogyan látod magad, abban hiszel. Amiben hiszel, az hatást vált ki életedben és meghúzza színvonaladat. Ha megpróbálsz átalakulni, bensőd torz képe harcolni fog ellened. Minden hamis kép szintkontrollt hoz, majd akadályozza a kegyelem átvételét.

 

 

 

 

 

20190511

2019.05.11. Aratás gyülekezete

 

A hit mindig ott kezdődik, ahol Isten kegyelmének megnyilvánulása ismert. Hitünk kinyit egy un. kegyelemvilágot, ami már az idő előtt létezett. Mert a hit felülmúlja azt, ami látható vagy mulandó az életünkben. Ne csüggedj el, ha még nem elég erős a hited. Ne add fel! Sokszor tűrésre és időre van szükség, míg megértjük, hogyan dolgozik Isten hitünkben. De ha elmélkedsz az igén, meglesz az a hit, ami bizonyságokat tud mindig felmutatni. Mert ha a hitednek nincs valamilyen bizonyítéka, akkor sajnos egy utánzat. Hit túlmegy a tradíción és az intellektuson. Bizonyíték, bizonyosság, meggyőződés valami olyanról, ami nem látszik. Nem azt mondja, hogy meggyőződés olyanról, ami nem létezik. Csak nem látható. Bizonyíték azt jelenti, hogy már ott van. Szabadulásod már ott van! Hitben lehetetlen, hogy ne legyen biztos jövőd. Ha elkezdek a hitben járni, akkor tervet kell változtatnom a sorsom természetes folyamatához képest. De nem elég, ha hitünk van a Messiásban. Hitünknek tennie is kéne, hogy dolgozzon 1 céllal Isten tervében. Akinek nincs terve, annak céljai csupán álmok maradhatnak.

 

 

 

 

 

20190518

2019.05.18. Aratás gyülekezete

 

 

Óriási hiba, amikor életstílusodhoz alkalmazod Isten igéjét, így teljesen figyelmen kívül hagyod életedre vonatkozóan a királyság céljait. Királyságról szóló üzenet egy környezetet hoz el. A kijelentések korszakainak és időtartamának átfogó keretét. Királyság működése a teremtő és megváltó munkáját jelenti, akarata véghezvitele érdekében. Nem lehet intellektuálisan megragadni hosszú távon a királyság üzenetét. Gondolati szinten nem tudod elgondolni, megragadni, érzékelni elmédben a hit valóságát. A szeretet szava héberül CHeszed (חֶסֶד) ami a  cselekedetekben megnyilvánuló szeretet. A szeretet tetteit jelenti. Mert a hit szeretet és tettek (járás) nélkül nem működik. Természetes emberi képességek gyökerei nem tudnak győzni a szellemi háborúban. Nem adnak isteni identitást. Szellemünk viszont bevezetnek gyökerei Isten királyságába. Szkeptikusság jelentése bizalmatlan, kétkedő, kételkedő, tamáskodó, gyanakvó gondolatok összessége. A szkepticizmus korlátot állít minden friss hit elé. Nem kell igaznak lennie egy szkeptikus elképzelésnek ahhoz, hogy jól magyarázza az ember vallásos tapasztalatait. Az ember hajlamos rá, hogy véleményét, sztereotípiáit, vallását akkor sem változtatja meg, ha a saját szemével látja annak tételei ellenkezőjét.

 

 

 

 

 

20190525

2019.05.25. Aratás gyülekezete

 

Üzenet segít bennünket abban, hogyan tudjuk érvényesíteni megigazult emberként imaéletünket. Tanulmányozzuk Illésről szóló kijelentését is Jakab apostolnak, mert ez nyitja meg az ajtót a helyes ima és cselekedetek számára. A hallás szellemi cselekedete az első lépés a hatékony imaélethez. Bár a hit hallásból jön, de csak megigazultságunkban működik. Sok ember nem tud hitben járni – nem azért, mert nem képesek meghallani az Ige szavát – hanem azért, mert nincs helyén a megigazultságuk. Megigazulás célja, hogy kapcsolatba hozza a hívő embert Istennel. Sokszor az emberek megpróbálnak megtenni dolgokat Istenért, de nem járnak Isten igazságosságában. Ha az ember megigazult,  - ezt tudja – akkor a hitetlenséget és szégyent leuralhatja életében. Amikor megigazultságunk ajándéka valóban jelen van életünkben, akkor hit általi imaéletünk nehézségeinkben is fenn tud maradni.